Karate toitsu-do v Indiji

Karate-do kamp Indosan Sogenji, Indija, 2019

Podelitev diplom za 5. kyu.

Avgust 2019 | One Drop Zen: Indosan Sogenji, Indija

Avgustovski dogodki v zenovskem samostanu Indosan Sogenji v državi Telangana so se pričeli enajstega z otvoritvijo teden dni trajajočega karate-do kampa, ki sta ga vodila Katarina Seiga in Aleksander Seijitsu. V pomoč sta jima bili naši članici Nika in Špela ter sam opat samostana Bodhidhamma Oshō, ki se je tudi sam vrsto let uril v tehnikah karateja.


Večina otrok in odraslih udeležencev je prišla iz Maharasthre, sosednje indijske države. Četudi različnih starosti, so bili vsi izjemno motivirani in se zelo trudili pri usvajanju tehnik in razumevanju tega, da je vadba borilnih veščin na pravi način (budo) pomemben del zenovske prakse kot celote.


Ob koncu kampa smo priredili izpite za rumeni pas, ki so ga uspešno opravili vsi udeleženci in zato prejeli tudi certifikat.


Karate v zenovskem samostanu Indosan Sogenji, Indija, 2018

Katarina med poučevanjem mladih menihov

Avgust 2018 | One Drop Zen: Indosan Sogenji, Indija

Sredi Indije deluje zen budistični samostan Indosan Sogenji, ki ga vodi menih Bodhidhamma. V okolju, kjer se čas vrti počasneje kot v Evropi, se samostan gradi in razvija ter izpolnjuje eno najpomembnejših funkcij: menih Bodhidhamma z vso srčnostjo skrbi za otroke in mladino, ki so v samostanu našli svoj dom, svoje zatočišče.


To poletje smo odpotovali tja ter po naših najboljših močeh pomagali pri urejanju samostana in pri delu z otroci. Nekaj časa smo lahko namenili tudi poučevanja karateja, kar je otroke še posebej navdušilo in jim popestrilo urice v samostanu.


Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali sredstva za pomoč otrokom in samostanu.