Karate toitsu-do za odrasle

»Karate je predvsem odnos. Ta, ki ga tkemo s partnerjem v borilni veščini, je močnejši kot „normalen“ odnos. Skupaj delava fizično, povezana sva duševno. Partnerja nasproti mene lahko premagam, a ne vedno. To je neprestano učenje. Vaditi nek gib s partnerjem, to je predvsem delo na sebi; delava ga skupaj, eden z drugim. Jaz rastem ob njem in on raste ob meni.« - Sensei Ryozo Tsukada


Karate toitsu-do je program redne vadbe za odrasle, v katerem se sinergično prepletajo tradicionalna izročila shito-ryu karateja z veščinami dihalno-meditacijskih tehnik in urjenja v notranji življenjski energiji - Ki.

Borilne veščine gojimo na netekmovalen način s poudarkom na usklajevanju uma in telesa ter celostnem razvoju posameznika.


Vsebine, ki jih poučujemo in treniramo, vključujejo tehnike varnega padanja, pravilnega stanja in premikanja, ročne in nožne udarce, izmike in blokade, vzvode, mete in rušenja. Pri vseh izvajanjih upoštevamo ergonomske značilnosti človeškega telesa in njegove naravne danosti, da je vadba prijetna za telo, da se pridobiva splošna telesna kondicija, krepijo vezi in mišice ter razvijajo gibalne sposobnosti, ravnotežje, odzivnost, občutek in moč.

Pri treningu tehnik s partnerjem stremimo k razvoju občutka za skladnost in sodelovanje ter k ohranjanju notranjega miru in uravnoteženosti v vsaki situaciji. Pri prosti vadbi (randori) v varnem okolju krepimo intuitivno pozornost in spodbujamo spontanost, ki naučene osnovne tehnike popelje na višji kakovostni nivo.

Pomemben del treninga so forme (kate), v katerih se osvojene osnovne, napredne in mojstrske tehnike pokažejo v novi perspektivi, kjer se urimo v domišljiji in se soočamo sami s seboj. Gojimo tradicionalne šolske (pinan) in mojstrske kate (sanchin, seienchin, seipai, kururunfa ...), ki so se na Daljnem vzhodu klesale dolge generacije in se danes ponujajo v mnogih interpretacijah.

Trening Karate toitsu-do je usmerjen v razvoj pravilne drže, ki je psihofizično stanje notranjega ravnotežja, pravilne uporabe uma in telesa in njunega poenotenja. To je stanje, ko je um v stanju celostnega dojemanja sveta, zato so omogočeni intuitivni odzivi, ki so mirni, dobro tempirani in naravni. Pravilna drža deluje protistresno, spodbuja naravno delovanje bitja ter fizični in psihični imunski sistem. S tem nas reden trening krepi in pripravlja na izzive vsakdanjega življenja.


Urnik in lokacija

Karate toitsu-do za začetnike in kyu stopnje: ponedeljek, 19:00 - 20:30 in četrtek, 19:30 - 21:00

+ ZenDO: četrtek, 18:30 - 19:30 (opcijsko, brezplačno)


Karate toitsu-do za dan stopnje: ponedeljek, 19:00 - 20:30, sreda 18:30 - 20:00 in četrtek, 19:30 - 21:00

ZenDO: četrtek, 18:30 - 19:30 (opcijsko, brezplačno)


Plesna dvorana SGGOŠ, Ljubljana, Dunajska cesta 102


Cena

Karate toitsu-do za odrasle, vse skupine: mesečna vadnina 45,00 € | s popustom 38,25 € | + ZenDO (1x tedensko) brezplačno


15-odstotni popust po ceniku priznamo članom skupnega gospodinjstva, ki ob vpisu predložijo ustrezno dokazilo. Učencem, ki so hkrati vpisani v programa Karate toitsu-do za odrasle in Japonska joga, nadaljevalna vadba, pripada 30-odstotni popust na osnovno ceno. Osebe z zelo nizkimi dohodki lahko za določeno obdobje pridobijo od 10 do 30-odstotni popust na osnovno ceno. Višina popusta in njegovo trajanje se določita na podlagi individualnih okoliščin in predloženih dokazil.Popusti se med seboj izključujejo.

Poskusna vadba: 15,00 €
Poskusna vadba se obračuna samo v primeru, da kandidat neposredno (isti dan) po prvi vadbeni enoti sporoči, da z vadbo ne bo nadaljeval, oz. v nadaljevanje vadbe ni sprejet po odločiti izvajalca.

Prvi vpis v vadbeni program je brezplačen. V primeru izpisa in nato ponovnega vpisa obračunamo vpisnino, če je od izpisa preteklo manj kot 180 dni. Cena ponovnega vpisa znaša 50,00 € z DDV. Računi se izdajajo v PDF obliki in odpremljajo po elektronski pošti.


Mesečna vadnina je obrok sezonske vadnine v višini ene desetine. Zato je znesek mesečne vadnine za vsak obračunani mesece vedno enak, neglede na število posameznih vadbenih enot v mesecu, za katerega se obračunava, in neglede na število vadbenih enot, ki se jih vadeči udeleži.


Cenik je bil spremenjen 10.06.2017 in velja do spremembe.